Subscribe:

Ads 468x60px

Forumul     
Forumul IslamulAzi

vineri, 25 noiembrie 2011

Cele 40 de hadisuri ale Imamului An-Nawawi - hadis nr 3 - Stalpii Islamului




Abu-`Abd-Al-Rahman, `Abdullah-Bin-`Umar-Bin-Al-Khattab, Allah să fie mulțumit de el și de tatăl său, a spus: „L-am auzit pe Trimisul lui Allah (Pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) spunând: «Islamul este clădit pe cinci stâlpi: mărturisirea că nu există altă divinitate în afară de Allah și că Muhammed este Trimisul lui Allah, împlinirea rugăciunii, plata daniei, împlinirea Pelerinajului la Casă și postul de Ramadan..»”

(Relatat de Bukhari și Muslim.)

Vorbele Profetului cum că Islamul este clădit pe cinci stâlpi, înseamnă că acela care crede în acești stâlpi devine musulman. Așa cum o casă este construită pe stâlpi, așa este și islamul. Stâlpii islamului sunt cinci. Aceasta este o analogie între ceva imaterial și ceva palpabil. La fel cum o structură fizică se prăbușește când stâlpii ei sunt incompleți, la fel se comportă și o structură imaterială. De aceea Trimisul (Pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Rugăciunea este sprijinul religiei. Cel care o abandonează, distruge religia.” Același lucru se aplică și restului stâlpilor. Allah le vorbește credincioșilor și necredincioșilor în parabole. Allah Preaînaltul spune: „Oare cel care a întemeiat zidirea pe frica de Allah și pe mulțumirea lui Allah este mai bun sau acela care a întemeiat zidirea pe o margine de prăpastie gata să se surpe, care se va prăbuși cu el în focul Gheenei?” (Sura At-Tawbah: 109)

Allah compară construcția celor credincioși cu o clădire făcută în mijlocul munților, adică având o structură solidă. Construcția celor necredincioși o compară cu o clădire construită pe malul surupăcios al mării. Aceasta este înghițită de apa mării.
Cei cinci stâlpi ai islamului sunt cărămizile principale ale construcției. În ceea ce privește celelalte fapte și componente, ele sunt, împreună cu îndatoririle și faptele recomandate, ornamentele clădirii. 

Un comentariu:

Al Con spunea...

Vreau si eu sa intreb , daca Alah este precum Dumnezeu la Ortodox ? Imi place religia , dar cred ca trebuia sa si inveti mult ?
Eu locuiesc langa Moscheia din Fabrica de Ghiata - Colentina si vreau sa vand ap 3 cam , et 3
Daca te intereseaza vezi si :
http://faosimob.blogspot.com/

http://mymoneydox.blogspot.com/
Multa sanatate .

Trimiteți un comentariu