Subscribe:

Ads 468x60px

Forumul     
Forumul IslamulAzi

luni, 26 decembrie 2011

Cercetarea Islamului – metodologie recomandată

„Orice publicitate reprezintă publicitate bună”. Aceste cuvinte au fost scrise și rostite de atâtea ori, fiind imposibil să le atribuim cuiva. Acest lucru înseamnă că este mai bine ca un lucru să primească orice fel de publicitate, decât să nu primească deloc.
În ultima decadă ne-am afundat în publicitatea negativă făcută Islamului, dar cu toate acestea, statisticile referitoare la persoanelor convertite ne arată că numărul acestora crește vertiginos.
De ce se întâmplă acest lucru?
Pentru că oamenii raționali nu cred tot ce citesc sau văd, ei își pun întrebări, aplică abilități de gândire critică, analizează, cercetează și își dobândesc cunoștințele din propriile concluzii.
De unde sa începi?
Să găsești informația corectă nu este ușor. Trebuie să cauți, să găsești dovezi. Vrei să știi despre islam? La care din miile de cărți apelezi mai întâi? Orice ai dorit vreodată să știi se află în spațiul cibernetic, așteptând doar un click de mouse sau o atingere a unui ecran. Tastează Islam în fereastra motorului de căutare Google și ce vei găsi? Aproximativ 515.000.000 rezultate în 0,26 secunde. Destul de impresionant, dar de unde începi? Ce-ar fi să începi de unde totul a început? Să începem cu momentul în care Dumnezeu a vorbit îngerilor.
Și când Stăpânul tău le-a zis îngerilor: „Voi să pun pe pământ un înlocuitor [khalifa]”, i-au răspuns: «Să pui pe cineva care să facă stricăciune pe el și să pricinuiască vărsare de sânge, când noi Ție îți aducem slavă și pe Tine Te venerăm cu sfințenie?». Și a zis: «Eu știu ceea ce voi nu știți».” (Sura Al-Baqarah: 30)
Dumnezeu știe ceea ce noi nu știm și contrar părerii multora, cuvintele Sale nu sunt ascunse ori obscure. Vrei să știi despre islam, vrei să afli dacă Islamul este religia adevărată pogorâtă umanității? Exista o metodă simplă care te va ajuta să sortezi sutele de mii de biți de informație disponibilă. Începe cu Sfântul Coran.
Al doilea verset al celui de-al doilea capitol al Coranului începe cu aceste cuvinte:
„Aceasta este Cartea, cea fără îndoială; Ea este Călăuză pentru cei smeriți…” (Sura Al-Baqarah: 2)
Dumnezeu știe că oamenii sunt într-o perpetuă căutare a adevărului și le spune: aceasta este cartea, îndrumarea pe care o căutați. Este suficient? Da, ar putea fi. De-a lungul secolelor oamenii s-au convertit la Islam după ce au auzit doar recitându-se Coranul, în timp ce alții s-au convertit după ce au auzit chemarea vibrantă la rugăciune, cei care s-au convertit după ce au observat un mod de viață ce combină toleranța și respectul cu iertarea mi mila. Și sunt aceia care au nevoie de dovezi.
În definitiv, a cere dovezi nu este în detrimentul celui care întreabă. Religia noastră, modul de viață pe care îl reprezintă Islamul nu este bazat pe supoziții, ci pe cuvintele lui Allah și învățăturile autentice ale Trimisului Său, Profetul Muhammed (Pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!). Islamul este religia cunoștințelor întemeiate, nu a credinței oarbe. Atunci când faraonul l-a întrebat pe Moise cine este Stăpânul întregii lumi și a tot ceea ce există, Moise i-a răspuns:
„Este Stăpânul cerurilor și al pământului și al celor care se află între ele, dacă voi ați putea să fiți convinși!” (Sura Aș-Șuara: 24)
Caută dovada
Caută să fii convins. Ia un exemplar al Coranului și citește, meditează și cugetă. Caută dovezile de care ai nevoie și pregătește-te să fii uimit.
Coranul ne vorbește despre puterea lui Dumnezeu și cum acționează aceasta asupra universului. Ne explică știința lui Allah ce cuprinde toate lucrurile și că El este nu numai Creatorul a tot ceea ce există, ci și cel care susține și întreține universul. Coranul ne spune și motivul pentru care universul a fost creat – el a fost creat de dragul omenirii.
„El este Acela care a creat pentru voi toate câte sunt pe pământ..” (Sura Al-Baqarah: 29)
Dovada adevărului Islamului poate fi găsit în evidențele științifice ce se întâlnesc în Coran. Există o corelare directă și consistentă între descoperirile științifice actuale și cuvintele lui Allah revelate acum peste 1400 de ani. Fapte științifice uimitoare care nu erau cunoscute omului până recent dovedesc faptul că Sfântul Coran este cuvântul lui Dumnezeu și o religie adevărată pentru omenire. Logica ne spune că aceste cunoștințe dobândite abia în secolul 21 disponibile în secolul al șaselea nu este o pură coincidență.
Coranul vorbește foarte elocvent despre dezvoltarea embrionară și despre faptul că munții au rădăcini adânci sub suprafața pământului. Coranul descrie chiar și zona prefrontală a creierului ca fiind locul de unde izvorăște păcatul. Știința modernă ne spune că acea zonă este responsabilă pentru planificare, inițiativă și zona responsabilă pentru alegerea între bine și rău.
Profetul Muhammed nu știa să citească ori să scrie, dar, cu toate acestea, chestiuni științifice se regăsesc în relatările autentice care s-au păstrat de la el.
Sursa: islamreligion.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu