Subscribe:

Ads 468x60px

Forumul     
Forumul IslamulAzi

luni, 26 decembrie 2011

Fără tirani, religia este de fapt…

Mulți învinovățesc religia de violență, teamă, terorism, război. Dar ce sau cine este acea religie care generează atâta ură și sporește neliniștea?
Instituțiile religioase
Pentru mulți oameni, religia este o instituție – o entitate colectiva care își trage puterea de la numărul mare de enoriași. Dacă aceasta este și definiția ta, atunci poți găsi numeroase exemple de ură, corupție și război, pe care le poți atribui în mod plauzibil religiei.
„Creștinii au trimis cruciații să salveze Pământul Sfânt de păgâni și vindeau indulgențe pentru ca enoriașii să-și poată cumpăra intrarea în Rai. Hitler pretindea că valorile creștine erau cele care îl determinau să purifice rasa ariană prin holocaust.
„Iudaismul” a fost acuzat pentru brutala Revoluție bolșevică în Rusia și pentru nenumărate crime împotriva umanității detaliate în Vechiul Testament.
În zilele noastre mulți nemusulmani consideră că Islamul se află în spatele actelor teroriste din întreaga lume.
Dacă religia este o instituție, nu este de mirare de ce religiile se urăsc una pe alta și denunță fiecare acțiunile celeilalte.
Mulți oameni atribui în mod greșit termenul de religie unor oameni sau organizații care nu sunt nici pe departe religioase.
Al Qaeda pretinde că este o organizație musulmană. Dar membrii Al Qaeda sunt la fel de tipici pentru Islam, cum erau membrii Ku Klux Klanului (KKK) pentru Creștinism. Conducerea Al Qaeda a furat numele Islamului drept o scuză pentru a-și manifesta ura față de Vest.
Oamenii care cred cu adevărat în Dumnezeu
Definiția mea pentru religie este o legătură de credință între o persoană și Dumnezeu său. Nicio ură sau violență nu s-a născut dintr-o credință adevărată în Dumnezeu ori acționând în conformitate cu voința lui Dumnezeu. Acest lucru este valabil, indiferent dacă îl numești pe Dumnezeul tău Allah, Yahweh, Dumnezeu, God ori alt nume.
Oricine acționează împotriva fraților săi pretinzând că arma sa este sabia lui Dumnezeu ori minte, ori este nebun. Nicio religie adevărată nu tolerează violența nesăbuită. Nicio religie ce are în centrul său pe Dumnezeu, indiferent de numele ei, nu cere ca cel care o urmează să își terorizeze vecinul, să măcelărească nevinovații, să urască din pricina diferențelor culinare sau culturale, să suprime drepturile altora prin forțo ori umilință. Nicio religie adevărată nu impune acest lucru. Nici una!
Data viitoare când te gândești la religie, gândește-te la definiția acelui cuvânt. Adu-ți aminte că nici un credincios adevărat, al nici unei credințe nu sprijină atrocitățile și teroarea. Înainte de a-i judeca aspru pe alții ce se îmbracă altfel, își aranjează părul diferit, au alte obiceiuri, adu-ți aminte că religia lor îndeamnă la dragoste pentru toți oamenii, la fel cum o face și a ta. Adu-ți aminte că adevărații credincioși nu reprezintă nicio amenințare pentru tine.
De asemenea, adu-ți aminte că tiranii provin de pretutindeni, dar religia adevărată este formată din oameni care cred în iubire și toleranță. Și sunt cu mult mai mulți credincioși adevărați decât tirani.
Zâmbește-i aproapelui tău. Întinde mâna și salută-l. Nu îi întoarce spatele din ignoranță și teamă.
Sursa: OnIslam.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu