Subscribe:

Ads 468x60px

Forumul     
Forumul IslamulAzi

luni, 3 octombrie 2011

Cei sapte aflati la Umbra lui Allah in Ziua de Apoi - partea a doua

    4.Doi oameni care se iubesc unul pe altul de dragul lui Allah, intalnindu-se si despartindu-se pentru asta
Allah spune: “Dreptcredinciosii sunt frati. Deci impacati-i pe cei doi frati ai costri si fiti cu frica de Allah! Poate ca veti afla indurare!” (Sura Al-Hujurat: 10)
A impartasi o dragoste mutuala de dragul lui Allah este una dintre cele mai mari porti ce duce spre bine in Ziua de Apoi si o modalitate de a gusta dulceata credintei in aceasta viata.
A se iubi unul pe altul doar de dragul lui Allah inseamna ca un musulman nu iubeste o alta persoana decat pentru corectitudinea religiei sale. Astfel, nu conteaza cum arata acea persoana, ce poarta, cat de bogat ori sarac este, de unde vine, ce culoare are pielea sa – poate ca iti displace totul la el, dar il iubesti pentru credinta lui in Allah: aceasta este dragostea de dragul lui Allah. Allah spune intr-o relatare sacra / hadis qudsi:
Aceia care se iubesc unul pe altul de dragul Milei Mele, vor avea minarete de lumina si vor fi invidiati de profeti si martiri.” (At-Tirmidhi si Ahmad)
Imaginati-va sa fiti invidiat de trimisii alesi ai lui Allah si aceia care au murit pe Calea Sa! Aceasta este rasplata celor care se iubesc unul pe altul de dragul lui Allah.
    5. Un barbat care este imbiat de o femeie frumoasa si bogata, dar spune: “Mi-e teama de Allah”
Allah spune: “Si nu vă apropiați de preacurvie, căci ea este o josnicie! Și rău drum este ea! (Sura Al-Isra': 32)
Cea mai importanta provizie de care avem nevoie pentru a ne proteja de toate acestea si celelalte tentatii in aceasta viata este Allah. La acest fapt se refera urmatorul verset:

Iar în ce-l privește pe cel care se teme de Ziua când se va înfățișa Domnului său și și-a oprit sufletul de la pofte, Raiul îi va fi sălaș!” (Sura An-Nazi'at: 40-41)
    6. Un om care da de pomana si ascunde acest lucru, astfel incat mana sa stanga nu stie ce da de poamana mana sa dreapta
Acesta descrie tipul de persoana care face eforturi de a se pune la adapost de ostentatie si fala in adorare.
A fi ostentativ inseamna a face fapte pentru a castiga lauda si recunoasterea oamenilor. Acest pacat distruge toate beneficiile care stau in faptele bune si aduce o pedeapsa grava pentru cel care o face. Este cu precadere periculos pentru sta in natura oamenului sa isi doreasca si sa se bucure de lauda celorlalti.
Astfel, o mare grija trebuie avuta pentru a ne asigura ca intentiile sunt si raman pure, indiferent de faptele (cum ar fi actele de caritate) facute. Allah ii avertizeaza pe cei credinciosi:
O, voi, cei care credeți! Nu faceți deșarte milosteniile voastre prin pomenirea lor și prin necăjire, ca acela care cheltuiește din averea lui de ochii lumii, fără să creadă în Allah și în Ziua de Apoi, căci pilda lui este ca pilda unei stânci acoperite de colb peste care vine o ploaie abundentă și o lasă goală. Ei nu au nici un folos din ceea ce au dobândit. (Sura Al-Baqarah: 264)
    7. Un om care l-a pomenit pe Allah in ascuns, incat ochii sai au lacrimat
Profetul Muhammed ne-a spus:
Daca ati stii ce stiu eu, ati rade putin si ati plange mult.” (Al-Bukhari)
A plange nu este un lucru de copii. Profetul plangea, precum plangeau si companionii sai. Lacrimile sunt expresia sincera a temerei de pedeapsa lui Allah si a dragostei sincere, a evlaviei.
Dar de cate ori ne aducem aminte de Allah cand suntem singuri si apoi suntem atat de miscati incat ne dau lacrimile? Cat de mult radem si cat de putin plangem? Profetul a spus:
Nu exista ceva mai iubit de Allah decat doua picaturi si doua semne: o lacrima varsata de frica de Allah si o picatura de sange varsata pe calea lui Allah. Cat despre cele doua semne, ele sunt acela primit pe calea lui Allah si semnul cauzat de indeplinirea uneia dintre indatoririle ce le avem fata de Allah.” (At-Tirmidhi)
Acum ca vedem cum arata cei sapte care vor fi binecuvantati de Allah, ne dam seama ca ne putem stradui sa fim unul dintre ei, caci cu adevarat norocosi vor fia ceia carora li se va oferi umbra lui Allah in Ziua in care nu va mai exista alta umbra in afara de a Lui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu