Subscribe:

Ads 468x60px

Forumul     
Forumul IslamulAzi

duminică, 2 octombrie 2011

Cum poate o mama ocupata sa se apropie de copiii ei?

Intr-o fraza scurta, mama si tatal trebuie sa invete sa traiasca o viata echilibrata, sa isi inteleaga prioritatile corect si sa le plaseze in ordinea corespunzatoare.

Trebuie sa intelegem ca apropierea de copii nu necesita un timp anume sau o activitate anume. Implicarea cu afectiune si dragoste a copiilor in tot ce trebuie sa faci de-a lungul zilei ofera ocazii eficiente si ample de a te apropia de copii.

Iata cateva sfaturi:

1. De exemplu, atunci cand gatesti, faci curatentie si multe alte lucruri pe care trebuie sa le faci, implica-i si pe copii in aceste activitati si lasa-i sa te ajute in sarcinile tale. Cu cat ii implici mai devreme in aceste obiceiuri, cu atat mai responsabili vor deveni cand vor fi mari. Bineinteles, toate aceste sarcini trebuie sa fie in conformitate cu capacitatile si abilitatile lor, pentru a nu fi pusi in pericol.

2. Implica-i in toate proiectele tale din comunitate si ia-i cu tine cat de mult poti. Acest lucru este foarte important, pentru ca le vor invata sa fie sociabili, dezvoltandu-le in acelasi timp simtul apartenentei la o comunitate si responsabilitatile pe care le au fata de aceasta. 3

3. Rezerva-ti o perioada de timp numai pentru ei, pentru a face anumite activitati distractive impreuna. Acest lucru este foarte important, caci copiilor le place atunci cand parintii se joaca cu ei si participa la activitatile lor extrascolare.

4 Si orice ai face, NU-I CICALI!

5. Implica-i in luarea deciziilor care ii afecteaza. Nu mai trebuie sa adaugam ca trebuie facut la nivelul lor de intelegere.

Pe scurt, cu cat parintii se implica mai mult in viata copiilor lor intr-un mod constient si calitativ, cu atat mai mult se vor apropia de ei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu